Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Buraczki marynowane z curry

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki 4 średnie
Liść laurowy suszony Prymat 8 szt
ziele angielskie 8 szt
Gorczyca biała cała Prymat 2 łyżki
cukier 1 łyżeczka
woda 400 ml
sól 1/2 łyżeczki
ocet 1/3 kubka
curry

Przepis i sposób przygotowania na: Buraczki marynowane z curry

Kroki postępowania

1
Obrać buraczki, pokroić w kostkę.
Krok 1 - Buraczki marynowane z curry foto
2
Powkładać do słoiczków i posypać z wierzchu odrobiną curry.
Krok 2 - Buraczki marynowane z curry foto
3
Zagotować w garnku wodą z liściem laurowym, zielem angielskim, solą, cukrem, gorczycą. Jak już woda będzie się mocno gotowała zdjąć z gazu, dolać octu i zalać słoiczki z burakami, od razu zakręcić i odwrócić do góry dnem (jak słoiczki się nie zassają to trzeba będzie je pasteryzować).
Krok 3 - Buraczki marynowane z curry foto
4
Za tydzień buraczki będą gotowe do jedzenia.
Krok 4 - Buraczki marynowane z curry foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

edludwicki 26.11.2013 12:47
fajny pomysł
6zer
6zer 26.11.2013 10:31
coś zdrowego i smacznego
dodi 26.11.2013 09:48
lubimy buraczki
Gracer 26.11.2013 09:22
bardzo fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak