Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Buraczki do słoików

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki 3 kg
cukier 1 szkl
ocet 0,5 szkl
cebula 3 szt
papryka czerwona 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Buraczki do słoików

Buraki myjemy i gotujemy. Gdy wystygną obieramy je ze skórki a następnie ścieramy na tarce z grubymi oczkami. Paprykę kroimy w drobną kostkę. Cebulę kroimy w cienkie paski i podsmażamy na patelni. Do garnka wrzucamy buraki, pokrojoną paprykę i podsmażoną cebulę. Przygotowujemy zalewę z cukru, wody i octu i wlewamy do garnka. Całość gotujemy na małym ogniu ok 10 min. Następnie wkładamy buraczki do słoików i przekręcamy do góry dnem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kulinarna Ja 12.09.2012 01:12
super przepis!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak