buraczki do obiadu na słodko

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • buraki ćwikłowe

    4
  • masło

    1 łyżka
  • cukier

    3 łyżki
  • Kwas cytrynowy Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

buraki gotujemy nieobrane do miekkosci. Obieramy po ugotowaniu i ucieramy na tarełku, dodajemy do nich masło cukier i odrobine kwasku. Prażymy i podajemy na ciepło do obiadu

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gosia56 16.11.2013 10:39
napewno pyszne buraczki
erym 20.10.2013 09:58
klasyka sprawdzona, godna polecenie
mic 12.12.2012 21:27
buraczki sa yszniutkie
misia53 14.11.2012 15:25
mi za kazdym razem inny smak wychodzi, ale zawsze fajny
Grażyna13 16.02.2011 17:20
Fajne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat