Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Buraczki do obiadu

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki czerwone 4 szt,
cebula 1 szt,
papryka czerwona 1/2 szt,
sól i pieprz do smaku,
cukier do smaku
ocet jabłkowy do smaku,

Przepis i sposób przygotowania na: Buraczki do obiadu

Buraczki dokładnie myjemy, zalewamy zimną wodą i gotujemy do miękkości.

Ugotowane przelewamy zimną wodą wtedy łatwo sie obiera, następnie studzimy, obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach.

Oczyszczoną z gniazd nasiennych paprykę czerwoną oraz obraną cebule sparzyć gorącą wodą a następnie pokroić w drobną kostkę.

Wszystko razem mieszamy, doprawiając do smaku cukrem, octem jabłkowym odrobiną soli i pieprzu.

Podajemy jako dodatek do obiadu oraz różnego rodzaju mięsa i ryb.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jejkuchnia 15.09.2017 10:09
Buraczki są pyszne!
gusia1000 14.09.2017 21:30
Lubię je bardzo.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak