Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Buraczki ćwikłowe z orzechami włoskimi

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

buraki ćwikłowe 2 szy
cebula biała 1 szt
śmietana 12% 2 łyżki
sok z cytryny 2 łyżki
orzechy włoskie 5 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Buraczki ćwikłowe z orzechami włoskimi

Kroki postępowania

1
Umyte buraki gotujemy ze skórą , aż będą miękkie . Ja sprawdzam zawsze widelcem . Przelewamy je zimną wodą , lepiej je wtedy obrać , obieramy ze skóry . Buraczki ścieramy na tarce o drobnych oczkach , przekładamy do rondelka .
Krok 1 - Buraczki ćwikłowe z orzechami włoskimi foto
2
Wyciskamy trochę soku z cytryny . Obieramy cebulę , drobno kroimy w kostkę , podsmażamy na oleju . Przekładamy do buraczków , które podsmażamy na malutkim ogniu , cały czas mieszając .
Krok 2 - Buraczki ćwikłowe z orzechami włoskimi foto
3
Dodajemy sól , śmietanę oraz drobno pokrojone orzechy . Mieszamy , zestawiamy z ognia . Podajemy do drugiego dania na obiad .
Krok 3 - Buraczki ćwikłowe z orzechami włoskimi foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Janina 27.03.2014 10:32
Bardzo zdrowe jedzonko;)
Jadwiga/Jaga85 26.03.2014 23:19
Bardzo fajna propozycja
Kuchenka 26.03.2014 22:04
nawet fajne
Megg 26.03.2014 20:49
bardzo ciekawe buraczki takich jeszcze nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak