Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

buraczane burgery

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kotlety

buraki czerwone 0,5 kg
kasza jaglana 1 woreczek
cebula czerwona 1 szt
olej rzepakowy 1 łyżka
mąka pszenna 1 łyżka
Bułka tarta klasyczna Prymat 0,5 szkl
jajko 1 szt
sól 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat 1 łyżeczka

dodatkowo

bułki 4 szt
cebula czerwona 1 szt
ketchup łagodny 2 łyżki
majonez 2 łyżki
sałata lodowa 4 liście
pomidor 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: buraczane burgery

Kroki postępowania

1
Cebulkę kroimy w drobną kostkę. Podsmażamy na oleju na złoty kolor.
Krok 1 - buraczane burgery foto
2
Buraki myjemy, obieramy. Trzemy na tarcie o średnich oczkach. Odciskamy z nadmiaru wody.
Krok 2 - buraczane burgery foto
3
Kaszę jaglaną gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Dodajemy wystudzoną do buraków. Dodajemy również cebulę, mąkę, jajko, przyprawy.
Krok 3 - buraczane burgery foto
4
Formujemy kotlety, które obtaczamy w bułce tartej. Smażymy z obu stron. Bułki przecinamy wzdłuż. Podpiekamy w piekarniku. Do bułek dajemy sałatę, piórka cebuli, ketchup, majonez, plasterki pomidora oraz kotlety.
Krok 4 - buraczane burgery foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ziutka123 28.12.2016 11:37
zrobię napewno

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak