Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

bułki z twarogiem z topielca

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 3 szklanki
drożdże 1/2 kostki
jajko 3 sztuki
margaryna 1 kostka
cukier 1/2 szklanki
twaróg 1 kostka
migdały do posypania
lukier , ,
cukier waniliowy 1 opak.

Przepis i sposób przygotowania na: bułki z twarogiem z topielca

przepis na 15 sztuk.

twaróg kruszę w miseczce z dodatkiem cukru wan.
z podanych składników ( mąka ,posiekana margaryna ,jajka ubite z cukrem,drożdże pokruszone) zagniatam ciasto.
wyrobione ciasto wkładam do miski z zimną wodą ( woda ma zakrywać ciasto)na 1/2 godziny .
na blat przekładam ciasto podsypując mąką ,wałkuję i wycinam krążki średnicy 9 cm.
krążki przekładam na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i odstawiam na 10 minut aby podrosły.mniejszą szklanką o średnicy 7 cm. robię wgłębienie w które nakładam twaróg, posypuję płatkami migdałów.
piekę w temp.200 stopni przez 15 minut ,na złoty kolor ,jeszcze ciepłe smaruję lukrem ( sok z cytryny plus cukier puder)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchenka 17.02.2014 09:41
pyszniutkie :)
Paolcia 17.02.2014 09:37
bardzo łasnie wygląda :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak