Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bułki z kaszanką

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kaszanka 200 g
kajzerka 4 sztuki
cebula czerwona 1 sztuka
ząbek czosnku 1 sztuka
pieprz
masło 1/2-1 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Bułki z kaszanką

Kajzerki przecinamy wzdłuż w 3/4 wysokości, "kapelusik" odkładamy na bok i łyżeczką delikatnie wydrążamy środek.
Kaszankę i posiekany czosnek podgrzewamy na patelni z odrobiną masła, gdy rozpadnie się doprawiamy odrobiną pieprzu.
Ciepłą masą z kaszanki wypełniamy wydrążone bułki.
Cebulę kroimy w plasterki i krótko przesmażamy na patelni, lekko posypujemy solą.
Przesmażoną cebulę przekładamy na bułki.
Patelnię na której smażyliśmy cebulę delikatnie spryskujemy oliwą, rozkładamy na niej bułki i kapelusze
Bułeczki przesmażamy kilka minut na małym ogniu.
Od razu podajemy.
Idealnie do tego pasuje konserwowy ogórek.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak