Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bulki waniliowe z rodzynkami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna typ 650 500 g
drożdże 20 g
mleko 100 ml
cukier waniliowy 3 lyzki
jajko 1 szt
serek homogenizowany waniliowy 6 lyzek
rodzynki 1 garsc

Przepis i sposób przygotowania na: Bulki waniliowe z rodzynkami

Kroki postępowania

1
Drozdze wkruszyc do miski, zasypac cukrem, rozetrzec.
Krok 1 - Bulki waniliowe z rodzynkami foto
2
Mleko lekko podgrzac, dodac do drozdzy, dosypac 3 lyzki maki i dokladnie wymieszac.

Odstawic w cieple miejsce na 20 minut do podrosniecia
Krok 2 - Bulki waniliowe z rodzynkami foto
3
Nastepnie dodac reszte maki, jajko, lyzke cukru, serek waniliowy i rodzynki, dokladnie wymieszac, do polaczenia skladnikow.
Przeciesc na stolnice i zagniesc jednolite ciasto.
Krok 3 - Bulki waniliowe z rodzynkami foto
4
Ciasto odkladamy do podwojenia objetosci.
Dzielimy na rowne porcje i formujemy buleczki.

Odstawiamy na 15 minut do napuszenia.

Pieczemy 20- 25 minut w temp 180 st C


Smacznego
Krok 4 - Bulki waniliowe z rodzynkami foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 23.01.2016 11:43
kuszą wyglądem
Zdzisław 09.07.2015 09:00
takie słodkości bardzo lubię
Futka 09.07.2015 05:19
Przepyszne bułeczki. Sam ich widok zaprasza do skosztowania :D
Iwusia 08.07.2015 22:41
smaczne domowe bułeczki
as28 08.07.2015 22:08
mniam mniam
Joannasz3190 08.07.2015 20:48
Pyszności :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak