Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bułki pomidorowo-czosnkowe

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 250 g
drożdże 20 g
cukier szczypta
olej rzepakowy 25 ml
mleko 3,2% 125 ml
sól ok. 1/2 łyżeczki
suszone pomidory z czosnkiem 3/4 łyżeczki przyprawa
Czarnuszka nasiona Prymat 1/4 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Bułki pomidorowo-czosnkowe

Do przesianej mąki wkruszamy drożdże , posypujemy cukrem i zalewamy 2 łyżkami letniego mleka. Gdy rozczyn podrośnie dodajemy resztę składników , dokładnie wyrabiamy ciasto i odstawiamy do wyrośnięcia.
Zwyrośniętego ciasta formujemy podłużne bułeczki , wierzch nacinamy np. wykałaczką . Bułeczki smarujemy żółtkiem rozmąconym z odrobiną mleka i solą.
Pieczemy w 180 C do zabarwienia skórki.
Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Edith85 15.08.2016 09:06
Fajne bułeczki
ben-ka 15.08.2016 08:52
Taką bułkę, to bym zjadła.............
Mniam 15.08.2016 08:12
Muszą być bardzo smaczne :) Z chęcią bym skubnęła kawałek :)
MałaMi89 14.08.2016 23:39
Na pewno super pyszne!
Iwusia 14.08.2016 22:42
pysznie się zapowiadają te bułeczki
ania2610 14.08.2016 21:45
bardzo apetycznie wyglądają!
Wiktoria29 14.08.2016 20:53
bardzo fajne , apetyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak