Bułki kajzerki z piekarnika

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bułki kajzerki

    5
  • pieczarki

    70 dag
  • cebula

    1 szt
  • masło do smażenia

    2 łyżeczki
  • sól do smaku

  • pieprz do smaku

  • pomidor

    2 szt
  • ser gouda

    20 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Bułki przekrawamy na pół .Pieczarki obieramy ,ścieramy na tarce o grubych oczkach .Przesmażamy cebule na maśle ,dodajemy pieczarki .Solimy i pieprzymy do smaku .Studzimy .Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach .Pomidora kroimy w plastry.Na bułki nakładamy wystudzone pieczarki plaster pomidora,posypujemy serem i układamy na blaszce wyłożonej folią aluminiową.Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180* C przez 25 minut. Podajemy z keczupem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (15)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Beatris 01.05.2013 10:21
Takie zapiekane bułeczki są doskonałym śniadaniem.
Jodaj 14.02.2013 10:36
mniam pyszne bułeczki :)
Bernadeta 02.12.2012 19:50
lubie takie bułeczki
Justa32 01.10.2012 16:38
pyszne
caralajna 16.05.2012 08:24
fajne zapiekanki
ewaa 30.04.2012 20:57
Fajny pomysł
romanrafal 20.03.2012 16:22
bardzo dobre
olkaaa 16.02.2012 08:18
extra
barbara11561 06.06.2011 11:38
Bardzo smaczne:)
edyta44 15.04.2011 07:42
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat