bułki czosnkowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    0,5 kg
  • drożdże

    5 dek
  • mleko

    1 szklanka
  • smalec

    10 dek
  • sól

    1/2 łyżeczki
  • Czosnek suszony Prymat

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z 2 łyżek mąki , pokruszonych drożdży i odrobiny ciepłego mleka zrobić zaczyn. Do przesianej mąki dodajemy resztę letniego mleka, wyrośnięte drożdże, stopiony tłuszcz. czosnek granulowany i sól. Dobrze wyrabiamy i odstawiamy do wyrośnięcia. Z wyrośniętego ciasta robimy bułeczki, układamy na blasze smarujemy rozmąconym jajkiem. i pieczemy na złoty kolor.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (36)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kate.500 18.02.2014 08:21
pyszne buleczki
jozefinach 01.03.2013 09:50
Bardzo pomysłowy przepis.
AgaS10 15.01.2013 10:04
wszyscy je uwielbiamy:)
Kas2 03.10.2012 23:49
uwielbiam takie!
agataw1990 01.08.2012 11:20
cudowne
ziutula 30.06.2012 15:15
takie bułki to i masło wystarczy, są pyszne..
Malinka 05.06.2012 22:23
Super! Bardzo fajny przepis.
irenka 17.05.2012 21:43
smaczne
kasienka23 02.05.2012 21:53
wyglądają zachęcająco!
ankaryba 19.04.2012 13:13
to coś dla mnie!!!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat