Przepis i sposób przygotowania na: Bułki a'la hot-dogi
Do przestudzonej mieszanki wsypać drożdże i wymieszać.
Do dużej miski wsypać 3 szklanki mąki, wlać rozczyn, delikatnie przemieszać i odstawić w ciepłe miejsce, aż drożdże ruszą.
Przełożyć ciasto na blat posypany mąką i zagniatać przez 10 minut, aż powstanie elastyczne ciasto.
Przełożyć do posypanej mąką miski, nakryć czystą ściereczką i odstawić do wyrośnięcia w ciepłe miejsce.
Po wyrośnięciu odgazować, zagniatając przez chwilkę.
Z ciasta uformować niewielkie bułeczki, w środek wcisnąć parówkę, ułożyć na blasze wyścielonej papierem do pieczenia i ponownie odstawić na kilkanaście minut, aby podrosły.
Piec w temperaturze 170*C przez ok.15 minut.
Pod koniec pieczenia każdą bułeczkę nakryć plasterkiem sera i dopiec, aby zdążył się roztopić.