Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bułka nadziewana

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Zalewa

jajko 1 szt
mleko 2% 3 łyżki
śmietana 18 proc 2 łyżki
ser żółty 100 g
zielenina
sól do smaku
pieprz 1 szczypta

Nadzienie

cebula 1 szt
kiełbasa wiejska 100 g
pieczarki 300 g
masło klarowane 1 łyżka
mleko 2% 1/3 szkl
bułka 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Bułka nadziewana

Kroki postępowania

1
Mieszamy razem składniki zalewy z posiekaną zieleniną i startym serem.
Krok 1 - Bułka nadziewana foto
2
Obieramy cebulkę i kroimy w piórka , szklimy na maśle.
Krok 2 - Bułka nadziewana foto
3
Kroimy pieczarki i smażymy na patelni, doprawiamy solą i pieprzem.
Krok 3 - Bułka nadziewana foto
4
Bułkę wrocławską kroimy wzdłuż , wydrążamy miąższ , 1/2 miąższu rozdrabniamy i zalewamy zalewą .
Krok 4 - Bułka nadziewana foto
5
Kiełbasę kroimy w talarki.Na dno bułki wykładamy pieczarki-1/2 , potem kiełbasę.
Krok 5 - Bułka nadziewana foto
6
Wykładamy cebulkę i resztę pieczarek.
Krok 6 - Bułka nadziewana foto
7
Na wierzch zalewę , przykrywamy odkrojoną górą bułki , wstawiamy do piekarnika i pieczemy około 20 minut w 180 C.
Krok 7 - Bułka nadziewana foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cookarka 13.02.2017 17:53
mniam , mniam
Grazyna0211 06.02.2017 09:21
super bułka
Łukasz15 05.02.2017 22:14
Pyszności.
agnieszka214 05.02.2017 18:00
taka bułek bym mogła zjesc juz teraz
Aleksandra/Olcia 05.02.2017 17:41
pysznie nadziana

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak