Bułka nadziewana

Bułka nadziewana

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Zalewa

  • jajko

    1 szt
  • mleko 2%

    3 łyżki
  • śmietana 18 proc

    2 łyżki
  • ser żółty

    100 g
  • zielenina

  • sól do smaku

  • pieprz

    1 szczypta

Nadzienie

  • cebula

    1 szt
  • kiełbasa wiejska

    100 g
  • pieczarki

    300 g
  • masło klarowane

    1 łyżka
  • mleko 2%

    1/3 szkl
  • bułka

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Bułka nadziewana foto
Mieszamy razem składniki zalewy z posiekaną zieleniną i startym serem.
Krok 2 - Bułka nadziewana foto
Obieramy cebulkę i kroimy w piórka , szklimy na maśle.
Krok 3 - Bułka nadziewana foto
Kroimy pieczarki i smażymy na patelni, doprawiamy solą i pieprzem.
Krok 4 - Bułka nadziewana foto
Bułkę wrocławską kroimy wzdłuż , wydrążamy miąższ , 1/2 miąższu rozdrabniamy i zalewamy zalewą .
Krok 5 - Bułka nadziewana foto
Kiełbasę kroimy w talarki.Na dno bułki wykładamy pieczarki-1/2 , potem kiełbasę.
Krok 6 - Bułka nadziewana foto
Wykładamy cebulkę i resztę pieczarek.
Krok 7 - Bułka nadziewana foto
Na wierzch zalewę , przykrywamy odkrojoną górą bułki , wstawiamy do piekarnika i pieczemy około 20 minut w 180 C.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
cookarka 13.02.2017 17:53
mniam , mniam
Grazyna0211 06.02.2017 09:21
super bułka
Łukasz15 05.02.2017 22:14
Pyszności.
agnieszka214 05.02.2017 18:00
taka bułek bym mogła zjesc juz teraz
Aleksandra/Olcia 05.02.2017 17:41
pysznie nadziana

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat