Przepis i sposób przygotowania na: Bułka drożdżowa do białej kawy
Kroki postępowania
Drożdże rozetrzeć z 1 łyżką cukru, rozprowadzić odrobiną mleka, 1 łyżką mąki i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
mąka | 1/2 kromek |
drożdże | 5 dag |
mleko | 1/2 szklanki |
masło | 12 dag |
cukier | 10 dag |
jajko | 2 szt |
cukier waniliowy | 1 szt |
aromat waniliowy | 1 szt |
sól do smaku | |
tłuszcz do formy | |
jajko | do smarowania ciasta |
mąka | do formy |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: