Bulion warzywny z rulonikami naleśnikowymi

Bulion warzywny z rulonikami naleśnikowymi

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchewki

    3
  • pietruszka

    1
  • seler

    1/2
  • liście laurowe

    2
  • por

    1 mały
  • natka pietruszki

  • sól

  • pieprz

  • mąka

    1/2 szklanki
  • mleko

    3/4 szklanki
  • jajko

    1
  • sól

  • gałka muszkatołowa mielona

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Warzywa po obraniu i pokrojeniu zalewamy wodą z przyprawami. Po ugotowaniu doprawiamy do smaku. Aby przygotować naleśniki należy wymieszać mleko i jajko, dodać gałkę muszkatołową i sól. Po czym wsypujemy stopniowo mąkę i mieszamy, aż powstanie jednolita masa. Następnie smażymy naleśniki, które po zrolowaniu kroimy na plastry. Plasterki te zalewamy bulionem. Gotowe!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Margo1

23.08.2012 21:49
super przepis

Margo1

23.08.2012 21:49
super przepis

andrzej10

20.08.2012 08:14
ciekawe

goofy9

07.08.2012 23:10
super przepis

agam26

29.07.2012 14:16
ciekawe

babcia

18.07.2012 08:02
ciekawe..

babcia

18.07.2012 08:02
ciekawe..

Katarzyna/kate1980

10.07.2012 22:41
pomsyłowe

Danuta_Prorok

22.05.2012 11:16
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat