Bulion warzywny

Bulion warzywny

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchew

    2 szt
  • pietruszka

    1 szt
  • seler

    1/4 małego
  • por

    3 liście
  • ziele angielskie

    2 kulki
  • Liść laurowy suszony Prymat

    2 liście
  • Pieprz czarny ziarnisty Prymat

    2 kulki
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

  • Pieprz czarny mielony Prymat

  • cebula biała

    1/2 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Przepis i sposób przygotowania Bulion warzywny

Warzywa obieramy, pora myjemy. Marchew i pietruszkę kroimy na ćwiartki, cebulę przekrawamy na pół.
Wrzucamy do garnka. Zalewamy wodą. Dodajemy przyprawy. Gotujemy pod przykryciem, na wolnym ogniu około godziny.
Magdalena Rysińska
Bulion jest idealną bazą do zup krem :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat