Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

Bulion warzywny

Czas
Czas: 15 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

marchew
2 szt
pietruszka
1 szt
seler
1/4 małego
por
3 liście
ziele angielskie
2 kulki
Sklep Prymat
Liść laurowy suszony Prymat
2 liście
Sklep Prymat
Pieprz czarny ziarnisty Prymat
2 kulki
Sklep Prymat
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Sklep Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
Sklep Prymat
cebula biała
1/2 szt

Porada

Bulion jest idealną bazą do zup krem :)

Przepis i sposób przygotowania na: Bulion warzywny

Warzywa obieramy, pora myjemy. Marchew i pietruszkę kroimy na ćwiartki, cebulę przekrawamy na pół.
Wrzucamy do garnka. Zalewamy wodą. Dodajemy przyprawy. Gotujemy pod przykryciem, na wolnym ogniu około godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak