Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bulgur korzenny

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Kasza burgul 1 szklanka
imbir starty 1 łyżeczka
Goździki całe Prymat 6 szt
Kmin rzymski mielony Prymat 1/2 łyżeczki
sól do smaku
olej kokosowy 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Bulgur korzenny

Bulgur zalać wrzątkiem w proporcjach 1:2,5. Wodę posolić. Dodać goździki, kawałek oskrobanego imbiru , kmin rzymski i gotować na małym ogniu ok 7-8 minut. Następnie przykryć pokrywką i odstawić z ognia. Kasza wchłonie wodę i znacznie zwiększy swoją objętość

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

msmariusz 01.09.2015 00:04
danie ładnie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak