Bułeczki z twarogiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    1 szt
  • cukier

    2 łyżki
  • twarożek

    25 dkg
  • masło

    1 łyżka
  • proszek do pieczenia

    1 opak
  • mąka

    0,5 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać pozostałe składniki, wyrobić starannie ciasto i wstawić je na 30 minut do chłodnego miejsca. Następnie utworzyć z ciasta długi wałek, pociąć na kawałki i uformować z nich bułeczki, posmarować je żółtkiem, położyć na blasze wysmarowanej tłuszczem i piec w 175 stop.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gusia1000 04.03.2011 00:16
Są super, tylko je robić i jeść.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat