Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bułeczki z czosnkiem niedźwiedzim

3.0
(14)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 350 gram
mleko 90 ml
woda 90 ml
masło 30 gram
czosnek 4 ząbki
Czosnek niedźwiedzi suszony Prymat 3 łyżeczki
drożdże suche 5 gram
sól 1 łyżeczka
cukier 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Bułeczki z czosnkiem niedźwiedzim

Wszystkie składniki łączymy ze sobą (czosnek wyciskamy przez praskę) i energicznie wyrabiamy ciasto przez 15 minut. Wkładamy do miski i zostawiamy w ciepłym miejscu pod przykryciem na 1,5 godziny. Po tym czasie dzielimy ciasto na 9 części i z każdej z nich lepimy niewielkie bułki. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i ponownie zostawiamy pod przykryciem do wyrośnięcia. Na 1 godzinę. Nacinamy ostrym nożem wierzch bułek i wkładamy na 5 minut do piekarnika nagrzanego do 230 stopni. Po tym czasie zmniejszamy temperaturę do 200 stopni i pieczemy jeszcze 10-15 minut.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 04.09.2014 21:41
wyglądają smacznie :)
iziona 03.09.2014 18:34
Moje dziewczyny pewnie by marudziły, ale ja jestem jak najbardziej na tak :)
Lidzia 03.09.2014 17:30
Smakowite.
Anna169Hosz 03.09.2014 12:27
Lubię czosnek niedźwiedzi.
molanka 03.09.2014 11:39
zjadłabym takie pyszności
kloruś 03.09.2014 11:30
bardzo ciekawy dodatek, takich jeszcze nie próbowałam :)
Beatris 03.09.2014 11:14
Bardzo smakowite bułeczki:)
IlonaAlbertos 03.09.2014 10:29
Zasmakowałyby mi.
Pietruszka 03.09.2014 10:02
pyszne bułeczki
Triss 03.09.2014 09:56
mniaam. :)
PaniMISIOWA 03.09.2014 08:52
ale apetyczne, tylko masełko i zjadać!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak