Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bułeczki śniadaniowe szpekuchy

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 1/2 kg
drożdże świeże 1 dag
masło 1 łyżka
sól do smaku
wędzonka 30 dag
cebula biała 2 szt
tłuszcz 1 łyżka
żółtko jajek 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Bułeczki śniadaniowe szpekuchy

Kroki postępowania

1
Wykonanie farszu:
Wędzonkę pokroić w kostkę i usmażyć na tłuszczu z pokrojoną cebulą, po czym lekko przestudzić.
Wykonanie:
Drożdże utrzeć w 100 ml letniej wody ze szczyptą cukru. Następnie wlać do mąki, dodać masło, wbić jajka, wyrobić ciasto.
Krok 1 - Bułeczki śniadaniowe szpekuchy foto
2
Przełożyć na stolnicę wysypaną mąką, rozwałkować i pokroić w prostokąty. Nałożyć farsz, zlepić brzegi i posmarować rozmąconym żółtkiem.
Krok 2 - Bułeczki śniadaniowe szpekuchy foto
3
Odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Piec w piekarniku nagrzanym do 180-190 stopni przez 25 minut. Podawać z czerwonym barszczykiem.
Krok 3 - Bułeczki śniadaniowe szpekuchy foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ilka01 09.11.2016 10:09
pyszności :)
IKrakowianka 08.11.2016 22:29
świetny pomysł
anka1988 08.11.2016 21:19
bułeczki z wędzonką, juz czuje ich wyśmienity smak
Renataj 08.11.2016 20:09
Apetyczne bułeczki:)
bietka 08.11.2016 19:56
smaczne bułeczki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak