Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bułeczki pszenno-kukurydziane.

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Składniki

mąka pszenna półtorej szklanki
mąka kukurydziana półtorej szklanki
jajko 2 sztuki
miód prawdziwy 2 łyżki
mleko 1 szklanka
masło 4 łyżki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
sól 1 płaska łyżeczka

Dodatkowo

mąka pszenna 2-3 łyżki
masło lub margaryna 1 łyżka

Porada

Z porcji ciasta wychodzi około 12 małych bułeczek.

Przepis i sposób przygotowania na: Bułeczki pszenno-kukurydziane.

1.Jajka roztrzepać.Masło stopić i wystudzić.
2. Do miski przesiać mąkę pszenną,kukurydzianą i proszek do pieczenia.Dodać roztopione masło,jajka,miód ,sól i mleko.Zagnieść ciasto na posypanej mąką stolnicy.
3. Formować okrągłe bułeczki i układać na blasze posmarowanej masłem.
4.Piec około 45 minut w temperaturze 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babeczka35 23.12.2016 16:32
Dziękuję:)
gusia1000 14.04.2015 23:37
Swojskie najlepsze.
tomek18 01.02.2015 10:28
pyszne domowe bułeczki
ilka01 01.02.2015 08:52
muszę koniecznie takie zrobić, super :)
Babeczka35 01.02.2015 08:04
Dziękuję:)
Zdzisław 31.01.2015 19:03
Smaczne domowe bulki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak