Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

BUŁECZKI FASZEROWANE

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

cukier 2 ŁYŻECZKI
drożdże 30 GRAM
mąka pszenna 1 KG
mleko 500 ML
masło 40 GRAM
jajko 2 SZT
sól 2 ŁYŻECZKI PŁASKIE

FARSZ

kapusta kiszona 1 KG
grzyby suszone 1 GARŚĆ
mięso wieprzowe bez kości 40 DKG
pieprz czarny mielony prymat DO SMAKU
Liść laurowy suszony Prymat 2 SZT
Ziele angielskie całe Prymat 5-6 ZIAREN
tymianek 2 ŁYŻECZKI

Przepis i sposób przygotowania na: BUŁECZKI FASZEROWANE

Z DROŻDŻY CUKRU 100-140ML MLEKA 4 ŁYŻEK MĄKI ZROBIĆ ROZCZYN ODSTAWIĆ NA 15 MIN.
PO TM CZASIE DO ROZCZYNU DODAĆ MĄKĘ WYMIESZANĄ Z SOLĄ , MLEKO ROZGRZANE Z MASŁEM CIEPŁE LECZ NIE WRZĄTEK I JAJKA ROZBEŁTANE. WYROBIĆ AŻ CIASTO BĘDZIE ELASTYCZNE I ODSTAWIĆ DO WYROŚNIĘCIA NA OKOŁO GODZINĘ
KAPUSTE PRZEPŁUKAĆ BY NIEBYŁA ZBYT KWAŚNA,DODAĆ NAMOCZONE GRZYBY I MIĘSO POKROJONE NA MAŁE KAWAŁKI ,WRZYSTKIE PRZYPRAWY I TROCHE WODY .PRZYKRYĆ I DUSIĆ OKOŁO 40 MIN WSZYSTKO ZMIELIĆ ODPAROWAĆ BY FARSZ BYŁ DOŚĆ SUCHY.DOPRAWIĆ DO SMAKU.
JA DODAJĘ TEŻ CZASAMI KETCHUPU PIKANTNEGO GDY MAMY OCHOTE
GDY CIASTO JEST WYROŚNIĘTE ODRYWAM PO KAWAŁKU ROBIE KULKE ROZGNIATAM PALCAMI NA PLACKA NAKŁADAM FARSZ ZCIĄGAM TAK JAK BYM ZAMYKAŁA SAKIEWKĘ SKLEJAM I LEKKO OBTACZAM W MĄCE.
UKŁADAM NA BLASZCE WYŁOŻONEJ PAPIEREM I ZOSTAWIAM NA 10 MIN DO PONOWNEGO WYROŚNIĘCIA.PIEC W PIEKARNIKU NAGRZANYM DO 180ST OK 15 MIN

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak