Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bułeczki cynamonowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Lista składników

drożdże 50 g
mleko 1 szkl.
mąka 2 szkl
cukier 1/2 szklanki
masło 100 g

FARSZ

masło 80 g
cukier 5 łyżek
cynamon 1-2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Bułeczki cynamonowe

Kroki postępowania

1
Zaczyn-Drożdże rozrób z niewielką ilością mleka,cukru i mąki.Ja robiłam z połowy produktów,dlatego nie jest tego dużo.Odstaw w ciepłe miejsce aby wyrosły.
Krok 1 - Bułeczki cynamonowe foto
2
Następnie drożdże po wyrośnięciu wyglądają tak,urosły sporo.Przelewamy je do większej miski,dodajemy reszte składników i miękkie masło.Miskujemy chwilę,a następnie ręką wyrobić i uformować kulkę i odstawić do wyrośnięcia.
Krok 2 - Bułeczki cynamonowe foto
3
Następnie nasze ciasto rozwałkować na cienki placek.Masło rozpuścić i posmarować nim placek.Wymieszać cukier z cynamonem,i posypać nim nasz placek.Następnie zwinąć go w rulon i odcinać małe kawałki.
Krok 3 - Bułeczki cynamonowe foto
4
Tak przygotowane bułki układać na blaszce wysmarować je pozostałym masłem i piec ok 20 min w 150 stopniach.SMACZNEGO
Krok 4 - Bułeczki cynamonowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak