Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

budyniowiec

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 8 szt
cukier 1 szkl
mąka 1/2 szkl
mąka ziemniaczana 1/2 szkl
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
śmietana kremowa 30% 400 g
śmietan fix 2 szt
budyń śmietankowy 2 szt
mleko 3 szkl
masło 1
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: budyniowiec

Białka oddzielić od żółtek .Ubić je na sztywno,dodać cukier ,ubijać nadal a następnie żółtka.Ubić razem,następnie dodać przesiane mąki i proszek i zamieszać.Wylać na blaszkę i upiec (ok 25min w temp 170st)Upieczony biszkopt wystudzić przekroić na 2 części .
Przygotować w międzyczasie krem.Ugotować budynie w 3 szkl mleka z dodatkiem cukru jak na opakowaniu.Dobrze wystudzić Miękką margarynę utrzeć dodając stopniowo zimny budyń.śmietanę ubić z dodatkiem śmietan-fixu.Na jedną część biszkoptu wyłożyć krem budyniowy ,na krem bitą śmietanę i przykryć drugim biszkoptem,całość posypać cukrem pudrem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

alaaa 27.07.2013 17:55
pyszne ciasto
matesko 14.06.2013 13:21
lubie takie ciasta
JOANNA16 08.05.2013 08:38
super ciacho
Stenka 02.05.2013 08:53
musi być oyszne
mysza75 28.04.2013 15:49
Ciasto pycha wygląda :-)
Botwinka 05.04.2013 07:52
fajne ciacho
kriko 04.04.2013 18:00
pyszne cisto jaki kremik
matesko 04.04.2013 10:40
apetycznie wygląda
w mojej kuchni 01.04.2013 00:55
moje smaki na talerzu...
caralajna 31.03.2013 18:16
oh, wygląda puszyście jak kawałek chmurki :D
Luki 31.03.2013 17:52
bardzo lubię takie ciasta
Wiesława1 31.03.2013 17:44
Bardzo proste ciacho a jak apetycznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak