Przepis i sposób przygotowania na: Budyniowe naleśniki z aksamitnym serkiem i musem z kaki
Kroki postępowania
3 jajka
1 budyń waniliowy
1,5 szklanki mąki pszennej
0,5 szklanki mleka
0,5 szklanki wody gazowanej
2 łyżki cukru
0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
2cm wanilia w lasce
Do miski wbijamy żóltka, wsypujemy cukier, budyń oraz dodajemy prawdziwą wanilię - miksujemy. Stopniowo dolewamy wodę, mleko oraz stopniowo wsypujemy mąkę pszenną i proszek do pieczenia. Na koniec dodajemy pianę ubitą z białek i delikatnie mieszamy. Pieczemy rumiane naleśniki z obu stron, ciasto jest gęste więc się nie rozleje na patelni, trzeba je delikatnie rozciągnąć łyżką by naleśniki nie były zbyt grube. Powinniśmy upiec 8 sztuk.