Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

budyniowe muffiny z malinową bitą śmietaną

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 120 g
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
budyń śmietankowy 100 g
mleko 1/4 szklanki
masło 1 kostka
jajko 3 szt
cukier 150 g
śmietana 30% 1 duża
maliny świeże 0,5 szkl
cukier puder 2-4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: budyniowe muffiny z malinową bitą śmietaną

Wymieszałam ze sobą mąkę, proszek, budyń. Masło utarłam z cukrem. Dodałam jajka, mleko i produkty sypkie. Zmiksowałam wszystko na gładką masę.

Papilotki wypełniłam do połowy masą. Piekłam w 180 stopniach około 20 minut.

Śmietanę ubiłam na sztywno, dodałam cukier puder (ilość według uznania) i pół szklanki umytych i rozgniecionych malin. Wymieszałam

Śmietanę wyłożyłam na zimne babeczki i udekorowałam malinami.

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pierniczkowo 28.08.2012 10:50
pycha:)
jola1508 28.08.2012 07:24
super!
Monika78 27.08.2012 13:03
swietnie sie prezentuja..oryginaly omysl na muffiny :)
paula99926 27.08.2012 12:25
dziękuję :)
luki1984 27.08.2012 12:21
normalnie piękne!!!
msmariusz 27.08.2012 12:10
smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak