Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Budyń z dyni

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

puree z dyni 1 szklanka
mleko 1,5 szklanki
miód 2 łyżeczki
mąka ziemniaczana 1 kopiasta łyżka
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 1 szczypta

Porada

Budyń z dyni jest idealnym deserem dla dzieci, gdyż posiada w sobie mnóstwo witamin i jest bez dodatku cukru.

Przepis i sposób przygotowania na: Budyń z dyni

Do rondelka wlewamy szklankę mleka i dodajemy puree z dyni, mieszamy i gotujemy.

W pozostałym mleku ( pół szklanki ) mieszamy mąkę ziemniaczaną, gałkę i miód.

Teraz postępujemy jak przy gotowaniu tradycyjnego budyniu.
Na wrzącą mieszankę mleka z dynią, wlewamy powoli zawartość szklanki, ciągle mieszając do zgęstnienia.

Gotowy budyń przekładamy do naczynek, podajemy na ciepło, lub chłodzimy w lodówce. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Patrycja33 18.09.2016 10:08
ciekawy pomysl na deser
Diana Rusiłowicz 10.09.2016 01:02
Pysznie wygląda.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak