budyń marchewkowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchew

    2 kg.
  • mąka ziemniaczana

    1 łyżka
  • mąka

    2 łyżki
  • cukier

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Marchew obrać , umyć i wycisnąć sok w sokowirówce . Zlać wyciśnięty płyn do garnka (zanim wlejemy to sprawdzić ile go jest ) .Trochę soku odlać do wymieszania cukru , mąki i mąki ziemniaczanej a pozostały zagotować , po zagotowaniu się soku wlać wymieszany płyn i energicznie mieszać aby nie powstały grudki , po zagotowaniu się odstawić z ognia . Taki budyń możemy wykorzystać zarówno do przełożenia ciasta jak i deseru dla dziecka .

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Jagódka77 25.04.2015 14:13
nigdy nie jadłam, ciekawe jak smakuje
Margo1 28.03.2015 17:00
takiego nie jadlam
jasiek 14.03.2015 17:34
jestem ciekaw tego smaku

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat