Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

budyń marchewkowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

marchew 2 kg.
mąka ziemniaczana 1 łyżka
mąka 2 łyżki
cukier 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: budyń marchewkowy

Marchew obrać , umyć i wycisnąć sok w sokowirówce . Zlać wyciśnięty płyn do garnka (zanim wlejemy to sprawdzić ile go jest ) .Trochę soku odlać do wymieszania cukru , mąki i mąki ziemniaczanej a pozostały zagotować , po zagotowaniu się soku wlać wymieszany płyn i energicznie mieszać aby nie powstały grudki , po zagotowaniu się odstawić z ognia . Taki budyń możemy wykorzystać zarówno do przełożenia ciasta jak i deseru dla dziecka .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 25.04.2015 14:13
nigdy nie jadłam, ciekawe jak smakuje
Margo1 28.03.2015 17:00
takiego nie jadlam
jasiek 14.03.2015 17:34
jestem ciekaw tego smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak