Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

budyń domowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 1 litr
mąka ziemniaczana 2 łyżki
mąka 2 łyżki
żółtko jajek 1 szt
cukier 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: budyń domowy

W garnku gotujemy mleko (3/4 litra) z cukrem.
W garnuszku mleka (1/4 litra) musimy dokładnie rozmieszać mąki z żółtkiem.

Kiedy mleko gotuje się dolewamy zawartość garnuszka i dokładnie mieszamy. Gotujemy 2 minuty. Podajemy w pucharkach lub salaterkach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak