Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Budyń czekoladowo -miętowy.

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mleko 3,2% 1/2 litra
kakao 2 łyżki
czekolada gorzka 1 sztuka
mąka ziemniaczna 2 łyżki
cukier brązowy 3 łyżki
żółtko jajek 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Budyń czekoladowo -miętowy.

Nie mogłam wpisać w składnikach dodajemy jeszcze 100 ml likieru jajecznego czekoladowo - miętowego. Z mleka odlewamy pół szklanki ,pozostałą część wlewamy do rondelka i ustawiamy na najmniejszym gazie ,do szklanki z mlekiem dodajemy mąkę ,kakao ,żółtko i dobrze mieszamy na końcu dolewamy likier ,mieszamy. Do ciepłego mleka wsypujemy cukier i mieszamy żeby się nie przypaliło wlewamy naszą czekoladowo -miętową mieszankę i kostki gorzkiej czekolady mieszamy i gotujemy na małym ogniu aż zgęstnieje . Przelewamy do pucharków na górę polałam po kieliszku likieru.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mysza75 23.04.2014 11:38
fajnie smaki z miętą
Grazyna0211 12.04.2014 18:04
lubię połączenie mięty z czekoladą
pajbek 11.04.2014 21:53
Pyszny musi być :-)
Noruas 11.04.2014 21:36
smakowite połączenie,z zwłaszcza mięta

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak