Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

budyń bananowo-czekoladowy

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mleko 3,2% 500 ml
żółtko jajek 1 sztuka
cukier drobny 3 łyżki
masło 15 gram
mąka ziemniaczana 2 łyżki
cukier waniliowy 1 łyżka
mąka pszenna 1 lyżka
banan 1 sztuka
płatki śniadaniowe 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: budyń bananowo-czekoladowy

Połowę szklanki mleka odlewamy a resztę gotujemy cukrem waniliowym oraz zwykłym i masłem. Pozostałe masło miksujemy z obiema mąkami i żółtkiem, banana kroimy w plasterki. Na wrzące mleko wlewamy mase oraz wrzucamy kawałki banana oraz czekoladowe kulki wg smaku. Gotujemy całośc ok 3 minut non stop mieszając. Przelewamy do miseczek - smakuje rewelacyjnie na zimno oraz na ciepło.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 13.06.2013 14:37
lubię taki deser

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak