buaza bulionowa do zup i sosów

buaza bulionowa do zup i sosów

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • skrzydełka kurczaka

    3 szt
  • woda

    l
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • Kucharek przyprawa do potraw

    trochę
  • włoszczyzna

    porcja
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

skrzydełka umyj i zalej litrem zimnej wody,zacznij gotować na małym ogniu,następnie dodaj do tego pokrojoną w mniejsze części włoszczyznę.gotuj wszystko razem na małym ogniu dokładnie zbierając szumowiny.na samym końcu dopraw do smaku.odcedź rosół tak aby skrzydełka i włoszczyzna były razem a plyn osobno.płym idealnie nadaje sie jako baza do zup i sosów

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat