Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Brzoskwiniowy sernik na zimno

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ser biały 1 kg
śmietana 30% 200 ml
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżki
cukier waniliowy 1 opakowanie
cukier 2 łyżki
biszkopty okrągłe 1 opakowanie
galaretka brzoskwiniowa 1 szt
brzoskwinie w puszce 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Brzoskwiniowy sernik na zimno

Tortownicę wyłożyć biszkoptami. Śmietanę ubić z cukrami. Ser zmiksować na puszystą masę. Dodać śmietanę i rozpuszczoną żelatynę.
Brzoskwinie pokroić w kawałki. Połowę dodać do masy serowej i delikatnie łyżką wymieszać. Masą zalać biszkopty i wstawić do lodówki. W tym czasie przygotować galaretkę.
Sernik wyjmujemy z lodówki. Resztę brzoskwiń układamy na masie serowej i zalewamy tężejącą galaretką. Ponownie wstawiamy do lodówki.

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 05.12.2015 21:51
świetnie wygląda
Kejti 25.07.2014 01:49
Super ciacho :-)
ewasylwia 24.07.2014 11:00
Bardzo lubię takie serniki, a ten wygląda świetnie.
Anna20 24.07.2014 08:10
pychotka :)
V_kuchareczka 23.07.2014 21:50
pyszny sernik
Adam/ZUB3R 23.07.2014 21:45
smaczne ciasto
slonko888 23.07.2014 20:46
mmm pysznosci
Mira85 23.07.2014 20:33
ale pyszne
Janina 23.07.2014 19:36
Serniczek -pycha;)
2milutka 23.07.2014 18:50
prosto a jak smacznie!
krokus 23.07.2014 18:38
pycha!!! :)
Margo1 23.07.2014 18:25
Mój ulubiony

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak