Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Brzoskwiniowiec na biszkopcie z kakao

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto

jajko 6 szt
cukier 3/4 szkl
mąka tortowa 1/2 szkl
mąka ziemniaczana 1/2 szkl
kakao 3 łyżki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki

Bita śmietana

śmietana 30% 0,5 l
cukier puder 2 łyżki
sok z cytryny 2 łyżki
żelatyna deserowa 1 łyżka

dodatki

delicje 1 op
galaretka brzoskwiniowa 2 szt
brzoskwinie 3-4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Brzoskwiniowiec na biszkopcie z kakao

Ciasto
Oddzielić białka od żółtek. Białka ubić na sztywno,dodać cukier i dalej ubijać,dodać żółtka i jeszcze chwilę ubijać.Dodać przesiane mąki,proszek i kakao i zmiksować na wolnych obrotach lub wymieszać szpatułką.Ciasto wylać na blaszkę wyłożoną papierem i upiec .Ok 30 min w 180st
Bita śmietana
Śmietanę kremówkę ubić na sztywno ,podczas ubijania dodać cukier i sok z cytryny a na koniec rozpuszczoną w niewielkiej ilości wody żelatynę.
Przygotować galaretki aby już stygły i tężały
Brzoskwinie obrać i pokroić w cząstki
Na upieczone i wystudzone ciasto wyłożyć bitą śmietanę .Na śmietanę, lekko wciskając wyłożyć delicje ,najlepiej brzoskwiniowe.Na wierzch ułożyć cząstki brzoskwiń i całość zalać tężejącą galaretką. Wstawić do lodówki aby ciasto dobrze stężało

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Patrycja33 06.10.2016 00:21
smaczne ciacho:-)
pestka 27.09.2016 09:11
pyszny deser
Diana Rusiłowicz 13.09.2016 01:19
Przepysznie wygląda!
Czyki 05.09.2016 19:24
Wspaniały wypiek :) bardzo chętnie się skusze na takie ciacho:)
Janina 05.09.2016 15:39
Pyszne ciacho;))
Bernadeta1 05.09.2016 13:40
pychotka takie ciasto
Ewa Wojtaszko 05.09.2016 13:33
super ciasto !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak