Przepis i sposób przygotowania na: Brzoskwiniowiec na biszkopcie z kakao
Oddzielić białka od żółtek. Białka ubić na sztywno,dodać cukier i dalej ubijać,dodać żółtka i jeszcze chwilę ubijać.Dodać przesiane mąki,proszek i kakao i zmiksować na wolnych obrotach lub wymieszać szpatułką.Ciasto wylać na blaszkę wyłożoną papierem i upiec .Ok 30 min w 180st
Bita śmietana
Śmietanę kremówkę ubić na sztywno ,podczas ubijania dodać cukier i sok z cytryny a na koniec rozpuszczoną w niewielkiej ilości wody żelatynę.
Przygotować galaretki aby już stygły i tężały
Brzoskwinie obrać i pokroić w cząstki
Na upieczone i wystudzone ciasto wyłożyć bitą śmietanę .Na śmietanę, lekko wciskając wyłożyć delicje ,najlepiej brzoskwiniowe.Na wierzch ułożyć cząstki brzoskwiń i całość zalać tężejącą galaretką. Wstawić do lodówki aby ciasto dobrze stężało