Brzoskwiniowe piersi

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pojedyncze piersi z kurczaka

    4 szt
  • połówki brzoskwiń z puszki

    8 szt
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • mąka

    do obtaczania
  • jajko

    2 szt
  • płatki kukurydziane

    200 g
  • mąka

    3 łyżki
  • oliwa

    do smażenia
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Piersi umyć, osuszyć i każdą pierś naciąć tworząc kieszeń.
Posolić i popieprzyć, odstawić na 10 minut.
W każdą kieszeń włożyć po dwie połówki brzoskwiń.
Płatki delikatnie rozgnieść i wymieszać z mąką.
Przygotować mąkę do obtaczania i każdą pierś wypchaną brzoskwiniami obtoczyć w mące.
Jajka roztrzepać z odrobiną soli i pieprzu.
Obtoczone w mące piersi zamoczyć w jajku, następnie panierować w mieszance płatków z mąką.
Smażyć w dużej ilości oliwy, aby do połowy były przykryte po około 6 minut z każdej strony.
Podawać z frytkami lub pieczonymi ziemniakami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
rjustysia 13.02.2012 11:50
Ale cudownie wyglądają :)
Magdalena80 15.06.2011 23:11
przepis godny polecenia
Babciagramolka 11.03.2011 11:30
Piękne - a że smaczne to wiem bo robię podobne w parowarze
PaniMISIOWA 18.10.2010 09:06
piękne! głosik ode mnie :-)
banditka 10.09.2010 10:17
ciekawy przepis :)
eli_555 31.08.2010 00:05
Lubię mieso z owocami.Muszę wypróbować.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat