Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

brzoskwiniowa pokusa

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 6 szt
cukier 15 dag
mak 15 dag
wiórka kokosowe 20 dag
mleko 1/2 l
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
kostka margaryny 1 szt
budyń śmietankowy 1 szt
cukier puder 3 łyżki
Biszkopty 2 op
Puszka brzoskwiń 1 szt
polewa czekoladowa 1 op
wódka 100-150 ml

Przepis i sposób przygotowania na: brzoskwiniowa pokusa

Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy z cukrem. Mieszamy z 15 dag wiórków kokosowych, makiem i proszkiem do pieczenia. Wylewamy na blachę. Pieczemy ok. 20 min w temp.180 st, aż ciasto lekko się zarumieni. Studzimy. Alkohol rozcieńczamy . Skrapiamy ciasto i nasączamy biszkopty. Budyń gotujemy na mleku według przepisu na opakowaniu.Studzimy. Żółtka i margarynę ucieramy z cukrem pudrem na gładka masę, stopniowo dodając budyń. Wkładamy odsączone i pokrojoną w średnią kostkę brzoskwinie. Delikatnie mieszamy. Mas ę wykładamy na ciasto. Przykrywamy biszkoptami. Wierzch dekorujemy polewą przygotowana według przepisu na opakowaniu.Posypujemy pozostałymi wiórkami

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Megg 31.10.2013 21:21
uwielbiam to ciasto!!!!
JOANNA16 31.10.2013 20:20
mmm wygląda pysznie
Luki 31.10.2013 17:40
świetne ciacho
Wiesława1 31.10.2013 16:56
oj kusisz kusisz
matesko 31.10.2013 12:24
fajny przepis
monisia1977 31.10.2013 06:16
fajnie wyglada
kasienka23 30.10.2013 20:44
smakowało by mi to ciasto, muszę wypróbować przepis!
MagdaXXX 30.10.2013 20:02
oj ale kusi haha pychotka
galo90 30.10.2013 20:02
fajny przepis!
Rysia 30.10.2013 19:36
Ale rozpusta .Chyba wyrejestruję się z tej Platformy ,bo nie mogę patrzeć spokojnie na te pyszności .

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak