Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Brzoskwinie w syropie

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

brzoskwinie 2,5 kg
woda 2 l
cukier 2 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Brzoskwinie w syropie

Brzoskwinie obrać, przekroić na pół i usunąć pestki. Wodę zagotować z cukrem, wrzucić brzoskwinie i gotować ok 3-5 minut (długość czasu gotowania zależy od twardości owoców). Brzoskwinie wyłowić, przełożyć do dużych słoików i zalać syropem, dobrze zakręcić. Słoiki pasteryzować 15 minut.
Najlepsze będą twarde brzoskwinie.
Z tej ilości wyszło mi 3 duże 1-litrowe słoiki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agata
Agata 22.09.2013 14:05
mmm zjadłabym
Ania321 22.09.2013 14:02
na zimę jak znalazł :)
iwi 22.09.2013 13:40
Pyszności ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak