Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

bryzol

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

frykando 360 g
mąka pszenna 150 g
tłuszcz do smażenia 100 g
masło 100 g
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: bryzol

-Przeprowadzić obróbke wstępną mięsa.
-Wyporcjować mięso,krojąc je w poprzek włókien.
-Każdą porcję rozbić na grubośc ok.0,5cm
-Uformowac bryzole o wymaganej średnicy 14cm
-Posolic,opruszyć mąką.
-Smażyc z obu stron na dobrze rozgrzanym tłuszczu
-Po usmażeniu nałozyc surowe masło na kazdy bryzol
-Podawać z ziemniakami drążonymi,frytkami,warzywami z wody, surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak