Bruschetta z pomidorami i mozzarellą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mini mozzarelki

    12 sztuk
  • pomidor

    1 szt.
  • ząbek czosnku

  • pieprz świeżo mielony

  • oliwa

    2 łyżki
  • listki tymianku

    2 łyżeczki
  • chleb

    6 bawarski
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

    (prowansalska)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pomidora zalać wrzątkiem, usunąć skórkę. Pokroić w kosteczkę (bez pestek). Mozzarelki pokroić w plasterki, czosnek rozdrobnić. Wszystkie składniki wymieszać w miseczce z oliwą, solą i szczyptą pieprzu - nałożyć obficie na kromki chleba. Piec w temp 180 stopni - do momentu roztopienia się sera i przypieczenia skórki chleba. Gotowe można jeszcze posypać tymiankiem

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
PaniMISIOWA 16.03.2011 17:56
piknie wyglądają
Misiek1 23.01.2011 08:52
Smakowita

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat