Bruschetta z bobem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciabatta

    2 szt
  • bób

    1 szk
  • pomidor

    1 szt
  • czosnek

    2 ząbki
  • sok z cytryny

    1 łyżka
  • oliwa

    2-3 łyżki
  • sól

  • Pieprz czarny mielony Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Bób zagotować do miękkości w lekko osolonej wodzie, ostudzić, obrać i rozdrobnić widelcem. Dodać jeden ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę, sok z cytryny, oliwę z oliwek. Całość doprawić do smaku solą i pieprzem.
Pomidora obrać ze skórki, usunąć ziarenka i pokroić w kostkę. Posypać odrobiną soli i pieprzu.
Bułki przekroić na pół, podpiec w piekarniku i natrzeć czosnkiem. Na bułkach ułożyć pastę z bobu i pokrojonego pomidora.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
bertpvd 30.06.2017 12:50
smaczny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat