Bruschetta anchois

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • czosnek posiekany

    2 ząbki
  • pomidory z puszki lub koncentrat

    1 puszka
  • oliwa

    1 łyżka
  • sok z cytryny

    2 łyżki
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    2 szczypty
  • chleb pszenny

    10 kromek
  • piertuszka zielona

    1 pęczek
  • oliwki czarne

    50 gram
  • anchois

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wlewamy anchois z olejem, czosnkiem i pomidorami na patelnię z oliwą, rozgrzaną wcześniej.

Dusimy na małym ogniu aż zgęstnieje.

Dodajemy pieprz, cytrynę i gotujemy jeszcze chwilę. Potem rozgrzewamy piekarnik na 250 stopni, smarujemy pastą chleb i wkładamy na 10 minut do piekarnika. Szybkie, smaczne.

Po wyjęciu dekorujemy świeżą pietruszką bez łodyg. MOżna jak ktoś lubi dodać oliwki czarne.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Kate131 27.11.2011 08:32
ciekawe
Iwusia 30.09.2011 22:56
uwielbiam jej smak
PaniMISIOWA 31.05.2011 18:56
mniam!
Magdalena80 20.04.2011 08:26
super przepis
Grażyna13 23.09.2010 15:27
Bardzo to smakowite :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat