Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Brukselkowa zupa krem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brukselka 50 dag
bulion 1 L
masło 2 dag
Papryka słodka mielona Prymat
śmietana 30% 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Brukselkowa zupa krem

Brukselkę umyć i oczyścić z uszkodzonych liści. Kilka brukselek odłożyć do dekoracji- gotować je 2-3 minuty w bulionie. Wyjąć, pozostałą brukselkę gotować 15 minut. Tosty pokroić w maleńką kosteczkę. Smażyć na maśle około 3 minut, mieszać. Przyprawić solą i papryką. Brukselkę w bulionie zmiksować. Dodać śmietanę, zagotować. Doprawić do smaku. Rozlać do bulionówek. Podać z brukselkami

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak