Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Brukselka z orzechami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brukselka 50 dag
orzechy włoskie 1/2 szkl
bulion warzywny 1/2 szkl
oliwa 4 łyżki
masło 3 łyżki
skórka z cytryny 2 łyzeczki
miód 1 łyżeczka
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Brukselka z orzechami

Orzechy uprażyć na suchej patelni, wystudzić, drobno posiekać, wymieszać z masłem, skórką z cytryny i miodem, posolić.
Brukselkę oczyścić, umyć, pokroić na połówki, wrzucić na rozgrzaną oliwę.
Smażyć ok 10 min, mieszając aż lekko zbrązowieje.
Wlać bulion, dusić ok 15 min do odparowania płynu. Brukselkę wymieszać z orzechami. wyłożyć na półmisek i od razu podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak