Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Brukselka z jarmużem i boczkiem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brukselka 1 kg
boczek wędzony 30 dkg
jarmuż 1/2 pęczka
sól i pieprz
cebula 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Brukselka z jarmużem i boczkiem

Kroki postępowania

1
Boczek i cebulę pokroić w kostkę. Najpierw wytopić boczek, a potem podsmażyć z cebulą.
Krok 1 - Brukselka z jarmużem i boczkiem foto
2
Brukselkę oczyścić i ugotować w wodzie z solą i cukrem. Pod koniec gotowania dodać pokrojony jarmuż.
Krok 2 - Brukselka z jarmużem i boczkiem foto
3
Odcedzone warzywa wrzucić na patelnię z boczkiem i cebulą. Podsmażyć i doprawić do smaku.
Krok 3 - Brukselka z jarmużem i boczkiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Franciszek 21.12.2015 00:42
pyszne danie
Łukasz15 20.12.2015 22:46
Ciekawe połączenie
Renata9 20.12.2015 21:49
Fajne jedzonko :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak