Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Brukselka w cieście

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

mąka pszenna 3 łyżki
mąka ziemniaczana 1/2 łyżki
jajko 2 szt,
jogurt naturalny 1 łyżka
majonez 1 łyżka
sól i pieprz do smaku
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki

dodatkowo;

brukselka 300 g,
cukier 1/2 łyżeczki
sól 1/2 łyżeczki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Brukselka w cieście

Brukselkę oczyszczamy, odcinamy końcówki, zalewamy wodą i gotujemy około 15 minut z dodatkiem soli i cukru.
Po ugotowaniu brukselkę odsączamy na sicie.
Ciasto ;
Składniki na ciasto wkładamy do naczynia i miksujemy na jednolitą gestą masę.
Odsączoną, ugotowaną brukselkę zamaczamy w cieście i smażymy w głębszej patelni na dobrze rozgrzanym oleju z każdej strony.
Po usmażeniu brukselkę wyjmujemy na papierowy ręcznik w celu odsączenia nadmiaru tłuszczu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 03.06.2018 10:26
Prosto i smacznie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak