Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Brukselka po włoski- z mozzarellą :)

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

brukselka 200 gram
mozzarella 1/2 kulki
oliwa
suszone pomidory
bulion drobiowy

Przepis i sposób przygotowania na: Brukselka po włoski- z mozzarellą :)

Kroki postępowania

1
Gotujemy brukselkę w bulionie drobiowym. Przyprawiamy pieprzem i solą. Wyjmujemy z wywaru jak już będą miękkie.
Krok 1 - Brukselka po włoski- z mozzarellą :) foto
2
Kroimy mozzarelle, przyprawiamy papryką, czosnkiem i bazylią, polewamy oliwą, chwilę odczekujemy aż cała przesiąknie.
Krok 2 - Brukselka po włoski- z mozzarellą :) foto
3
Kładziemy na talerzu brukselkę przekładając mozzarellą, dodając suszone pomidory, delikatnie polewając oliwą z suszonych pomidorów.
Całość zdobimy świeżą bazylią.

PROPOZYCJA PODANIA
z ryżem
Krok 3 - Brukselka po włoski- z mozzarellą :) foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak