Przepis i sposób przygotowania na: Brownie z truskawkami i solonymi migdałami (bezglutenowe)
Jajka w temperaturze pokojowej miksuję z cukrem na jasną i puszystą masę. Czekoladę łamię na mniejsze kawałki umieszczam w misce z masłem. Następnie rozpuszczam w mikrofali przez 20 sekund, każdorazowo robiąc przerwę na mieszanie składników, aż do całkowitego rozpuszczenia czekolady. Mąkę mieszam z proszkiem do pieczenia. Ciepłą masę czekoladową dodaję do jajek, miksuję do połączenia składników. Składniki sypkie dodaję na końcu, ponownie miksuję. Brownie przelewam na formę wyłożoną papierem do pieczenia. Truskawki myję, osuszam i odcinam szypułki. Pokrojone na połówki truskawki układam na wierzch ciasta lekko dociskając, posypuję wcześniej posiekanymi migdałami. Piekarnik nagrzewam do temperatury 160 °C. Ciasto piekę przez 20-25 minut Wystudzone ciasto kroję na kawałki.
Smacznego,