Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Brownie z malinami

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czekolada mleczna 100 g
czekolada gorzka 100 g
masło 150 g
cukier puder 1 i 1/3 szklanki
jajko 4 szt
mąka pszenna 1 szklanka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
maliny świeże 150 g

Przepis i sposób przygotowania na: Brownie z malinami

Masło oraz obie czekolady roztapiamy w kąpieli wodnej i studzimy. Następnie miksujemy z cukrem. Dodajemy jajka a w następnej kolejności mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i miksujemy do uzyskania jednolitej masy. Gotowe ciasto wylewamy do tortownicy o średnicy 24 cm z dnem wyłożonym papierem do pieczenia. Na wierzchu układamy maliny i przykrywamy je delikatnie ciastem. pieczemy ok. 35-40 minut w 180 stopniach. Ostudzone ciasto dekorujemy polewą czekoladową i malinami. Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa Wojtaszko 17.09.2016 21:50
uwielbiam brownie !
kasia.s 17.09.2016 16:05
Ślicznie się prezentuje :)
Bernadeta1 17.09.2016 15:38
Ale to ciasto musi być pyszne
wedith1 17.09.2016 11:42
Piękne kolory!
Krystyna32 17.09.2016 09:00
pyszności :)
ilka01 16.09.2016 22:25
pięknie wygląda
Mama niejadka 16.09.2016 22:06
Pyszne ciasto
ada.la 16.09.2016 21:47
smakowicie wygląda
halina17 16.09.2016 21:45
Dobre ciasto :)
Renataj 16.09.2016 21:33
Apetyczne ciasto:)
Stenka 16.09.2016 21:16
apetycznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak