Brownie z burakiem

Brownie z burakiem

Czas przygotowania:
powyżej 1h

Ilość porcji:
5+

Sprawdzony przepis na pyszne, czekoladowe brownie z burakami. Proste do przygotowania!

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • margaryna

    250 gramów
  • czekolada gorzka

    2,5 tabliczki
  • cukier

    1 szklanka
  • cukier waniliowy

    2 łyżeczki
  • mąka

    150 gramów
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • buraki

    3 sztuki
  • orzechy włoskie

    1/2 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Buraki gotujemy, studzimy, obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach.

Margarynę rozpuszczamy z 2 tabliczkami czekolady (pół tabliczki siekamy i odkładamy).

Jajka miksujemy z cukrem i cukrem waniliowym, dodajemy nasz wystudzony sos czekoladowy, mąkę, proszek do pieczenia, miksujemy.

Następnie dodajemy starte buraki, miksujemy przez chwilę. Do ciasta dodajemy posiekane orzechy i czekoladę, mieszamy.

Ciasto przekładamy do blaszki pieczemy w temperaturze 180 stopni około 30 minut (do suchego patyczka).

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat